Pages

2/21/2015

Debyyttikeikka Ambient-festareilla

Chilli meno.
Elektropol on elänyt hiljaiseloa - päätin laittaa musiikkihommat jäihin jo yli vuosi sitten siihen asti, kunnes olen kirjoittanut graduni. Ja näköjään vaihdettiin blogin kielikin tässä rytäkässä englannista suomeksi.

Porissa aivan huikeaa työtä elektronisen musiikin eteen tekevä Plugi-kaksikko (FB-sivu) oli järjestämässä kuitenkin ambient-festivaalia ("33 tuntia taukoamatonta alitajuntaan vyöryvää harmoniaa ja subliminaalisia hyvänolon viestejä ambientin muodossa" aka Nordic Ambient Music Conference) ja Elektropol sai kunnian tulla kutsutuksi mukaan - kyseessä olisi ensimmäinen keikkani ikinä (jos ex tempore DJ-keikkaa Laosin Vang Viengin Nam Song -joen rantabaarissa ei lasketa).Tapahtuma järjestettiin Porin lyhytaaltoasemalla (kuvassa alla), jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt, mutta jonka puitteita olin fiilistellyt kuvista jo pidempään.


Keikka-aika oli klo 9 - 10, jolloin festivaalikansa vielä uinui makuupusseissaan lattialla ja siksipä soitanta oli huopatossu- tai tapauksessani villasukka-ambientia:


Their only goal in life is to say it can't be done.
That it is just an impossible dream. (888th)

Jos muut eivät sano unelmien olevan mahdottomia, niin ainakin oma mieli sanoo. Niin oli myös minun tapauksessani: En ehkä koskaan uskonut soittavani tällaisella keikalla (olkoonkin, että kyseessä oli DJ-setti). Jo kymmenen vuotta sitten omistin budjettiluokan DJ-laitteita, joilla soittelin biisejä kotinurkissa. Sittemmin möin ne pois. Tähän näkökulmaan kiteytyy osa debyyttikeikkani huikeudesta.


Kun Plugin tyypit pyysivät minua keikalle oli edessä heti käytännön ongelma: The Phoenix -julkaisun mitta kokonaisuudessaan on puolisen tuntia ja minulle oli varattu tunnin mittainen palikka aikataulusta. Muokkasinkin jokunen viikko sitten The Phoenixista ambient-version, joka soi noin 50 minuuttia. Keikalla soittelin lisäksi muutamat suosikkibiisini (Main Existence Resolution, Nonbound ja Cafetherian) pariin kertaan.

Lainaus viimeksi mainitusta biisistä:

Our story begins here, with coffee.


On harvinaista, että tapahtumissa saa hyvää kahvia nautittavaksi, mutta toista oli tällä kertaa: Kuppiin tuli Kaffe Obscuran panamalaista AeroPressillä valmistettuna. Kerrassaan loistavaa. Keikkatarinan pystyi tosiaan aloittamaan kahvilla.

Kuvassa oikealla keikan biisilista, Teemana latinankielinen fraasi, joka kääntyy suomeksi muotoon toisinaan on suloista hullutella.

Jos The Phoenixin ambient-versio kiinnostaa, niin Elektropolin levypainosta (eli polttavasta CD-soittimesta) niitä lähtee maailmalle huikeat kahdeksan kappaletta (jotta tyhjät cd-aihiot saa hyötykäyttöön, kaksi jaettiin onnellisille omistajille keikkapaikalla). Huima tulovirta käytetään Elektropolin investointeihin. Laita viestiä: wahlman.jani(ät)gmail.com

Mennään loppu kuva- ja videofiilistelyllä:

Mr. Roboto tervehti salin ovella.


Ambient-kansa vasta heräili ja biitti pidettiin rauhallisena.

Tiskin takaa.


No comments:

Post a Comment